Kohteessa Vieraskynä

Kohteessa: Ratina – satumaa kauppakeskuksessa

28.08.2018

Ratina, tuo Tampereen uusin ja suurin kauppakeskus, mainostaa itseään lapsiperheiden ykköspaikkana. Siksipä myös me vaipanvaihto.fi:stä halusimme käydä testaamassa, pitääkö tämän huhtikuussa 2018 auenneen kauppakeskuksen mainoslause paikkansa.

Tähän kauppakeskukseen on kyllä helppo saapua, koska se sijaitsee aivan Tampereen keskustassa. Lastenvaunujen kanssa liikkuville asiakkaille on mietitty esteetön kulku, käytävät ovat leveitä ja hissillä pääsee kätevästi kerroksesta toiseen. Jos pieni matkaseuralainen hyytyy kävelemään kesken shoppailujen, voi lainaan kysyä 2. kerroksen info-pisteeltä myös lastenrattaita.

Kauppakeskuksen varsinainen helmi on juuri avautunut lastenhoitohuone, joka oli meidänkin vierailumme aikana todella kovassa käytössä. Muumi-teemainen lastenhoitohuone on nimeltään Taika. Huoneessa vallitsee Muumien Vaarallinen juhannus -satuteema ja se on ihanan avara ja valoisa isoine ikkunoineen. Täällä ei myöskään vainuparkkitila ihan helposti täyty. Ratinan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee toinen tilava lastenhoitohuone, jossa hoituu niin imetys, ruuanlämmitys kuin vaipanvaihtokin. 

Huoneessa on huomioitu myös useamman lapsen kanssa asioivat vanhemmat. Isommat voivat leikkiä veneiden kanssa satumaassa, kun pienemmän voi syöttää rauhassa verhon takana, joka on muuten Muumi-sadusta tuttu teatteri Emma. Tässä tilassa onnistuu niin vaipanvaihto kuin ruokailutkin ihanan rennossa ja laadukkaassa tunnelmassa, esimerkiksi syöttötuolit ovat laadukkaat kotimaiset Onni-syöttötuolit.

Tämä 3. kerroksen Taika lastenhoitohuone on suunniteltu nimenomaan lastenhoitoon, mutta vierestä löytyy vielä Mini-Ratina leikkipaikka. Mini-Ratina on lasten pieni kaupunki, jossa voi käy purkamassa leikkien energiaa ostosten lomassa. Mini-Ratinassa järjestetään myös ilmainen lapsiparkki aina lauantaisin 10-17 ja se on avoin kaikille 3-10 -vuotiaille lapsille aina tunnin kerrallaan. Tänä syksynä Mini-Ratinassa järjestetään myös tiistai aamuisin muskaria, jota vetää Pirkanmaan Musiikkiopisto 0-5 -vuotiaille lapsille.

kuva: www.ratina.fi

Tätä juttua varten haastattelimme myös kauppakeskus Ratinan markkinointipäällikköä Heidiä, joka kertoi meille mielellään kaikesta, mitä kaikkea he ovatkaan miettineet juuri pienimmille asiakkaille. Heidi kertoi, että Ratinassa järjestetään myös paljon erilaisia lastentapahtumia, joista viimeisimpänä oli koulujen ja päiväkotien aloittamiseen tarkoitettu Back to School -tapahtuma. Pitkämäen mukaan kauppakeskuksen ravintolat ja kahvilat ovat lapsiystävällisiä sekä lapsille suunnattuja liikkeitä löytyy myös monia. Viimeisimpänä hän jopa ehdotti meitä vierailemaan Tamperetalolla Muumi-museossa, joka sopisi hyvin meidän vierailumme jatkoksi.

Joko te olette testanneet tämän kohteen? Mitä mieltä te olitte Ratinasta lapsiperheiden ykköspaikkana?

– Birgitta

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi